12 Şubat 2012 Pazar

ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ

Malzemeler
1 kg. istavrit balığı
100 gr. salamura üzüm yaprağı
1 su bardağı Bizim Mısır Yağı (Kızartma için)
100 gr. haslamıs kuru fasulye
2 adet sivribiber
1 adet domates
½ adet soğan
1 adet haslanmıs havuç
1 yemek kasığı Bizim Margarin
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kasığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
½ paket Bizim Mutfak Domates Çorbası
1 su bardağı su
Hazırlanısı
İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır. Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir
saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır. Daha sonra tek tek kurulanarak istavrit
balıkları sarılıp, yağda kızartılır. Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise seklinde
doğranır. Margarin ile beraber bir tavada sotelemeye baslanır. İçerisine kuru fasulye ve lezzet
tuzu ilave edilir. Domates çorbası ile su karıstırılarak sos kıvamına gelinceye dek pisirilir.
Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates
sos gezdirilerek servis edilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa