12 Şubat 2012 Pazar

TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ

Malzemeler
12-16 Adet İstavrit veya Benzeri İnce Derili Küçük Balık
Tuz
Un
Kızartma İçin Sıvı Yağ
Hazırlanısı
İstavritlerin içini temizleyin. Keskin bir bıçakla her birinin ortasındaki kılçığın iki tarafını
kuyruğundan kafasına doğru sıyırarak iki fileto çıkartın. Kafa kısmını atın. Sonra karın
kısmını temizleyin. Yıkayın. Balık filetolarını hafif tuzlayın, una bulayın, kızgın yağa atarak
iki taraflarını da kızartın. Kâğıt mutfak havlusunda fazla yağını süzüp sıcak servis yapın.
Not: Yanında maydanoz, soğan piyazı ikram edebilirsiniz. Limon verilmesi tavsiye edilmez.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa