ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
Malzemeler
4 Büyük İstavrit
20-25 Ispanak Yaprağı
1 Soğan
1 Çorba Kasığı Margarin
2 Dilim Ekmek
1 Limon
1 Yumurta
2 Çorba Kasığı Zeytinyağı
3-4 Dal Dereotu
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Balığı temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tuzlayın. Ispanağı yıkayın ve iri iri doğrayın. Bol
suda iki kez baslayıp süzün. Soğanı soyup ince ince kıyım Ekmek içini ufalayın. Limonun
kabuğunu rendeleyin. Margarini tencerede eritip soğanı ekleyerek kavurun. Ispanağı genis bir
kaseye alıp soğan, ufalanmıs ekmek içi, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi ekleyin.
Yumurtayı ayrı bir kapta çırpıp ıspanaklı malzemeye ilave edin ve iyice karıstırın. Balıkların
içini ıspanaklı karısımla doldurup her iki yüzüne zeytinyağı sürün. Yağlanmıs fırın tepsisine
yerlestirin. Önceden ısıtılmıs 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pisirin. Limon dilimleri
ve dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
- TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ
- İSTAVRİT IZGARA TARİFİ
- İSTAVRİT TAVA TARİFİ
- SAFRANLI TEKİR TARİFİ
- YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ
- DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa