GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
Malzemeler
1 kg. istavrit
3 adet domates
5 dis sarımsak
4 adet defneyaprağı
1 tatlı kasığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz
Hazırlanısı
Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin. Domateslerin kabuğunu
soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin.
Genisçe bir kap içine yıkanmıs balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin.
Üzerini streç film ile kaplayıp yaklasık 4-5 saat bu sekilde buzdolabında bekletin. Balıkları
güveçlere düzgünce yerlestirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin. Balıkların üzerine
çıkacak kadar su ilave edin. Aralarına defneyapraklarını yerlestirin. 200 dereceli fırında
pisirin. Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek
servis yapın.
- GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
- TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ
- İSTAVRİT IZGARA TARİFİ
- İSTAVRİT TAVA TARİFİ
- SAFRANLI TEKİR TARİFİ
- YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa