TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
Malzemeler
1 su bardağı üzüm sirkesi
bir tutam zencefil
2 defneyaprağı
1 limonun kabuğu
1 çorba kasığı tozseker
Bir tutam yenibahar
Bir tutam beyaz biber
5 tirsi balığı (temizlenip kılçıkları ayıklandıktan sonra 2,5 cm boyunda doğranmıs)
350 g yoğurt
3 taze soğan (ince doğranmıs)
1 taze sarımsak (ince doğranmıs)
1 kırmızı soğan (halkalar halinde doğranmıs)
Hazırlanısı
Büyük bir tencereye sirke, 1 su bardağı su, zencefilin yarısı, defneyaprakları, limon kabuğu,
tozseker, yenibahar ve beyaz biberi koyup, tencereyi orta atese oturtarak bir tasım kaynatın.
Kaynayınca, atesi kısıp, 5 dakika daha ağır ağır kaynattıktan sonra, tencereyi atesten alarak,
bir kenarda ılınmaya bırakın. Balıkları büyük bir kâseye koyup, üstlerine ılınmıs sirkeli
karısımı dökerek, kâseyi buzdolabında 6 saat bekletin. Kâseyi buzdolabından alıp, bir kasıkla
balıkları çıkararak, kâğıt bir mutfak havlusuyla kurulayın. Baska bir kâsede yoğurt, taze
soğan, kalan zencefil, taze sarımsak ve taze soğanları karıstırın. Balıkları ekleyip, iyice
karıstırdıktan sonra, karısımı genis bir servis tabağına aktarın. Kırmızı soğan dilimleriyle
süsleyip, bekletmeden servis yapın.
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
- İSTAVRİT PANE TARİFİ
- GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
- TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ
- İSTAVRİT IZGARA TARİFİ
- İSTAVRİT TAVA TARİFİ
- SAFRANLI TEKİR TARİFİ
- YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa