SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
SÜSLÜ DÜLGER
Malzemeler
Dülger balığı
1 adet beyaz soğan
2 dis sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kasığı kekik
1 çay kasığı pulbiber
5 adet sivri biber
1 kahve fincanı tereyağı
1 su bardağı un
Tuz
Hazırlanısı
Tereyağı tavada eritip sırasıyla piyaz seklinde doğranmıs soğan, jülyen doğranmıs sivribiber,
ince doğranmıs sarımsak, dörde bölünmüs mantarı soteleyin. Küp seklinde doğranmıs
domatesleri ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Kekik ve pulbiber ile tatlandırıp ocağın
altını kapatın. Balığın filetosunu çıkararak jülyen doğrayın. Tuz ve unu karıstırın. Balık
parçalarını unlu karısıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerinde fazla yağını
süzdürün. Önceden hazırladığınız sebzeli karısıma ekleyerek 2 dakika daha balıketlerini
zedelemeden kavurun. Sıcak servis yapın.
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa