12 Şubat 2012 Pazar

SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
4 adet iri iskorpit balık
Yarım kilo konserve bezelye
4 adet havuç
4 adet yumurta sarısı
2 adet limon
Tuz
Maydanoz
Az ayçiçeği yağı
Hazırlanısı
Balıkları ayıklayıp yıkayın. Kafalarıyla beraber suda hasladıktan sonra etini ayırın.
Bezelyeleri balığın suyuna koyun. Havucu da rendeleyip kattıktan sonra 20 dakika kadar
kaynatın. Yumurta sarısı limon suyu katıp çırparak sulandırın. Karıstıra karıstıra çorbaya
katın. Maydanozunu ve yağını da koyun. Sıcak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa