Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
Malzemeler
Akya
1 küçük yoğurt
1/2 su bardağı tatlı salça
1 çorba kasığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
İki defneyaprağı (yoksa fesleğen yaprağı)
Hazırlanısı
Balığın içini temizleyin. Tüm yüzgeçlerini kesin. Yıkayın ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice
çırparak karıstırırken içine yavas yavas zeytinyağı dökün. İstenilen ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu
karısımın içine ilave edin. Balığın hiç bir yeri dısarıda kalmayacak sekilde paket yapabileceğiniz
alüminyum folyoyu tezgâha serin. Folyo üstüne balığı koyacağınız yere, yaptığınız karısımdan kasıkla
koyun. İki defneyaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığınız karısım üstüne boylu
boyuna yatırın. Karısımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde bosluk kalmayacak
sekilde sıvayın. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyin. Dikkat edilecek
husus, paketlerken, bosluk bırakılmaması, piserken buhar kaçırmamasıdır. Tepsiye koyduğunuz balığı
220 derecede iyice kızdırılmıs fırında, 10-15 dakika pisirin. Fırından çıkardığınız balığın folyosunu
üstten keserek yarım açıp (içindeki sosu dökülmesin) servis tabağına alin.
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
- İSTAVRİT PANE TARİFİ
- GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
- TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ
- İSTAVRİT IZGARA TARİFİ
- İSTAVRİT TAVA TARİFİ
- SAFRANLI TEKİR TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa