MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
3 adet iskorpit
1 adet limon
1 adet yumurta
1 çorba kasığı un
5 çorba kasığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı konserve mısır
1 tatlı kasığı tuz
10-12 dal maydanoz
Hazırlanısı
Tencereye 1,5 litre su ve tuz konur. Üzerine temizlenmis balıklar bütün olana kadar eklenir.
Yumusayana dek pisirilir. Sonra balıklar sudan alınır. Haslama suyu süzgeçten geçirilir, tekrar
tencereye konur. Balık güzelce ayıklanır. Tekrar haslama suyuna bırakılır. Konserve mısır da
eklenir, bir tasım kaynatılır. Yumurta, limon suyu ve un iyice çırpılır. Biraz çorba suyuyla
ılıtıldıktan sonra çorbanın üzerine incecik akıtılır. Bir tasım daha kaynatılır. Üzerine kıyılmıs
maydanoz serperek servise sunulur.
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
- İSTAVRİT PANE TARİFİ
- GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa