12 Şubat 2012 Pazar

Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ

Malzemeler
1 yemek kasığı krema
1 kg beyaz akya
1 su bardağı kasar peyniri rendesi
Aldığı kadar beyaz biber
1 demet ince kıyılmıs maydanoz
0.5 çay kasığı tuz
2 yemek kasığı tereyağı
400 gr konkase domates
Hazırlanışı
Önceden fırını 170 °c' ye getirip, ısıtın. Tereyağının 1 çorba kasığını eritin ve domatesi karıstırıp,
suyunu çekene dek pisirin. İçine maydanozu ilave edin. Tereyağının kalanını eritin. Balıkları ilave
edin. Bir masayla ara sıra karıstırarak kızgın yağda diriliklerini kaybetmeyecek sekilde yaklasık 1/2
dakika sote edin. Tuz ve biberini serpin. 2-3 dakika daha pisirin. Kremayı karıstırın. Balıkları ağır
ateste 1 dakika daha krema ile pisirin. Balıkları bir güvece alıp domates sosunu da üzerine dökün.
Rendelenmis kasar peynirini üzerine serpip, fırında, kasar peyniri eriyip yer yer yanmaya baslayıncaya
kadar pisirin. Fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa