12 Şubat 2012 Pazar

İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
3 su bardağı haslanmıs balık suyu
2 çorba kasığı un,
3 yumurta
1 kasık sadeyağ,
1 limon
1 tutam karabiber, tuz.
Hazırlanısı
Balık suyu ateste kaynarken, bir bardak suda un ezilir, kaynayan balık suyuna un kokusu
gidinceye kadar karıstıra karıstıra pisirilir. Tuzu atılır, atesten indirilir. Ayrı bir kapta
yumurtaların yalnız sarıları çatal ile çırpılır. Çorbanın sıcak suyundan kasık kasık alarak
yumurta sarılarının üzerine eklenerek sürekli çırpılır. 4-5 kasık daha koyduktan sonra da
limonunu sıkarak içine karıstırmalıdır. Hazırlanan bu terbiye unlu balık çorbasına katılır.
Karıstırılır servis kâsesine bosaltılır. Üzerine yağ kızdırılır. Dökülür bol karabiber serpilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa