İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
3 su bardağı haslanmıs balık suyu
2 çorba kasığı un,
3 yumurta
1 kasık sadeyağ,
1 limon
1 tutam karabiber, tuz.
Hazırlanısı
Balık suyu ateste kaynarken, bir bardak suda un ezilir, kaynayan balık suyuna un kokusu
gidinceye kadar karıstıra karıstıra pisirilir. Tuzu atılır, atesten indirilir. Ayrı bir kapta
yumurtaların yalnız sarıları çatal ile çırpılır. Çorbanın sıcak suyundan kasık kasık alarak
yumurta sarılarının üzerine eklenerek sürekli çırpılır. 4-5 kasık daha koyduktan sonra da
limonunu sıkarak içine karıstırmalıdır. Hazırlanan bu terbiye unlu balık çorbasına katılır.
Karıstırılır servis kâsesine bosaltılır. Üzerine yağ kızdırılır. Dökülür bol karabiber serpilir.
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
- İSTAVRİT PANE TARİFİ
- GÜVEÇTE İSTAVRİT TARİFİ
- ISPANAKLI İSTAVRİT DOLMASI TARİFİ
- TANE KARABİBERLİ İSTAVRİT TARİFİ
- ÜZÜM YAPRAĞINDA İSTAVRİT TARİFİ
- TAVADA İSTAVRİT FİLETOSU TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa