MIĞRI IZGARA TARİFİ
Malzemeler
Mığrı (Yılan Balığı)
Taze Biberiye
Kekik
Zeytinyağı
Limon suyu
Sarımsak
Karabiber
Tuz
Hazırlanısı
Klasik olarak mığrıyı soyup temizliyorsunuz daha sonra sosu hazırlıyorsunuz. Sos için kabaca
1 avuç kadar taze biberiye (rosemarin), Bir yemek kasığı dolusu kekik (Eğer taze kekik
bulursanız biberiye ile bire bir oranda kullanabilirsiniz), 1 buçuk çay bardağı sızma
zeytinyağı, 1 çay bardağı limon suyu (doğal), 1 çay kasığı karabiber ve tuz, 7-8 iri dis
sarımsak. Tüm malzemeyi limon suyu hariç blender'da kıyarak karıstırın. Kekik ve biberiyeler
iyice kıyıldıysa blenderla karıstırma islemine devam ederken limon suyunu da yavas yavas
ilave edin. Sosunuz hazır. Sonra mığrıyı 1.5 parmak kalınlığında halka halka doğrayın ve
hazırladığınız sosta 1 gün bekletin daha sonra mangalda ızgara yapın.
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
- İSTAVRİT PANE TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa