12 Şubat 2012 Pazar

MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ

Malzemeler
Mığrı (Yılan Balığı)
3 adet orta boy soğan
6 dis sarımsak
1 adet limon
3 adet Domates
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanısı
Kafası ve kuyruğu kesilen, derisi yüzülmüs (derisini kolay yüzmek için bir ipucu, 3-5 dakika
kaynar suda haslayıp öyle yüzün daha kolay yüzülür) içi temizlenmis mığrı yuvarlak yuvarlak
kalın dilimlere ayrılır. Doğranmıs soğan, 1 adet domates ve sarımsaklar (isteğe bağlı bütün
konulabilir) fırın tepsisinin altına dizilir. Üzerine yıkanmıs ve temizlenmis mığrı parçaları
konulur. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edilir. Yeteri kadar su eklenir ve kalan
domatesler yuvarlak dilimlere kesilerek mığrı parçalarının üzerlerine yerlestirilir. (Böylece
balığın kurumaması sağlanır.) 200c fırında 1 saat süre ile pisirilir. Arada bir suyu göz ile
kontrol edilir. Çekmisse kararınca su eklenir. 1 saat sonunda hazır olan yemek fırından
çıkarılır ve üzerine maydanozlar kesilerek serpistirilir.
Not: Mığrı yağlı bir balıktır. Temizlerken sırt ve karın bölgesindeki yağları da temizlerseniz
daha iyi olur. Yağlar genelde bu bölgede toplanmıstır. Bu sebeple zeytinyağı miktarını da
fazla kaçırmamanız lezzet açısından iyi olur.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa