DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1 kilo dülger balığı
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
4 dis sarımsak
1 adet defneyaprağı
1/2 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
40 gr margarin
Yeterince tuz ve karabiber
Arzu edenler için
Kereviz ve salça
Terbiyesi için
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Su
İsteğe göre; 1 çorba kasığı un
Hazırlanısı
Ayıkladığımız ve yıkadığımız dülger balıklarını, dörde böldüğümüz kuru soğan ve
defneyaprağı ile birlikte haslayalım. Suyunu süzüp baska bir kaba aldıktan sonra, dülger
balıklarının etlerini, derilerinden ve kılçıklarından ayıralım. Patatesi, havuçları ve sarımsakları
soyup yarım zar büyüklüğünde keselim. Süzdüğümüz balık suyunun içine atıp haslayalım.
Pirinçleri ve ince kıydığımız maydanozları ilave edip biraz daha hasladıktan sonra,
ayıkladığımız balıkları, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte ilave edelim. Yumurta sarılarını,
limon suyu ile birlikte çırpıp kaynamakta olan balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile
ılıstırdıktan sonra, hazırladığımız terbiyeyi de çorbaya ilave edip servis yapalım.
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
- Akya Balık Sarma Tarifi TARİFİ
- TATLI EKSİ TİRSİ TARİFİ
- TİRSİ DOLMA TARİFİ
- İSTAVRİT PİLAKİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa