KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
2 adet kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet küçük havuç
60 gr. margarin (3 çorba kasığı)
20 gr. un (1 çorba kasığı)
1 adet yumurtanın sarısı
1-2 tane defneyaprağı
1 adet patates
Hazırlanısı
Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür. Bir tencerenin içine su (4 su bardağı),
balıklar, patates, yuvarlak doğranmıs havuçlar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane
halinde karabiber konarak yarım saat kadar hafif ateste kaynatılır. Tencere atesten indirilir ve
sonra balıklar, havuç ve patatesler tencereden çıkarılır. Diğer bir tencerede margarin eritilerek
üzerine un ilave edilir. Bundan sonra, unu devamlı olarak karıstırarak üzerine diğer
tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür. Bu karısım birkaç tasım kaynatılır. Bir kâse içinde
yumurta sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır. Biber, tuz ve
limon suyu ilave edilir. Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmıs
balık, patates ve havuç dökülerek sofraya getirilir. Servis yapmadan önce üzerine bol
miktarda maydanoz serpilir.
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa