DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
Malzemeler
1 kiloluk bir dülger balığı
1 limon
Dövülmemis birkaç karabiber
Yeteri kadar zeytinyağıyla tuz
Salçası için:
50 gr tereyağı
1 yumurta
1 avuç kadar arpacık soğanı
1 demet Frenk maydanozu
1 demet tarhun otu
Sirke
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Dülger balığını temizledikten sonra filetolarını çıkarmalı ve bunları çukurca bir tabağa
koymalı. Filetoların üstüne yeni çekilmis karabiberi, yeteri kadar tuzu serpmeli. Bir limonun
suyunu ve üzerleri örtülecek kadar zeytinyağı dökmeli. Balık bu marinatta en az iki saat
dinlendirilmeli. Öbür limonu servis tabağının çevresini süslemek için dilim dilim doğramalı.
Balığı sık sık marinat suyuyla ıslatarak ızgarada pisirmeli. Sonra balığın çevresini limon
dilimleriyle süslemeli ve sıcak sıcak asağıdaki salçayla birlikte servis yapmalı.
Soğanları, tarhun otuyla frenk maydanozunu kıyarcasına ince doğramalı ve sirkeyi de katıp
kuvvetli bir atese oturtmalı. Tenceredeki sıvının yarısı kaynayarak uçunca kabı atesten
indirmeli. Kaptakiler ılıyınca yumurtaların sarılarını çırpmalı. Bu çırpılmıs yumurtaya azar
azar salçanın suyunu katmalı. Sonra çabuk çabuk karıstırılacak salçaya bu yumurtayı katmalı.
Tencereyi içinde sıcak su bulunan bir büyük kabın içine oturtmalı ve bu kapla birlikte atese
koymalı. Salçayı çırparken küçük parçalar halinde tereyağını katmalı.
Salça mayonez kıvamına gelince salça kâsesine bosaltmalı ve balıkla birlikte servis yapmalı.
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- Beyaz Akya Balık Güveci TARİFİ
- Akya Balığı / Caldeirade De Frutos Do Mar (Taze Deniz Mahsulleri) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa