12 Şubat 2012 Pazar

KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ

Malzemeler
400 gr dülger balığı filetosu
2 adet taze kabak
3 adet kırmızı dolmalık biber
2 çay kasığı doğranmıs sarımsak
1 çay kasığı doğranmıs taze nane
Yarım su bardağı balık suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 çay kasığı çekilmis beyaz biber
Yeterince tuz
Balık suyu için:
Dülger balığının kafası ve kemikleri
1 adet havuç
1 demet maydanoz sapı
Tane karabiber
Defneyaprağı
Hazırlanısı
Kabak ve dolmalık biberleri doğrayın. Biraz zeytinyağı ve sarımsak konulmus tencerede
pisirin. Pismesine yakın üzerine tuz ve beyaz biber ilave edin. Balık suyu için dülger balığının
kemikleriyle basını, havuç, tane karabiber, defneyaprağı ve maydanoz saplarını kaynatın. Bir
tepsiye zeytinyağı ve geri kalan sarımsağı koyup, dülger balığı filetolarını içine yerlestirin.
Limon suyu, zeytinyağı ve biraz balık suyu koyup, 8-10 dakika kadar fırında pisirin.
Fırınlanmıs filetoları servis tabağının ortasına yerlestirdikten sonra, daha önceden
hazırladığınız sebzeli sos ile balıkların üzerini örtün. Taze nane yaprakları ve küp seklinde
doğranmıs domateslerle süsleyin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa