TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1,5 kg. kırlangıç balığı
1 bas soğan
1 adet havuç
1 çay fincanı zeytinyağı
1 çorba kasığı un
1 defneyaprağı
1 adet kereviz
2 dal maydanoz
4 adet patates
1 dis sarımsak
Tuz
Karabiber
Terbiyesi İçin
4 yumurta sarısı
1,5 limon
Hazırlanısı
Soğanı ayıklayarak incecik yarım daireler biçiminde doğrayın. Havucu kazıyıp yıkadıktan
sonra uzunlamasına ikiye ayırın ve yine yarım daireler biçiminde doğrayın. Tencereye
zeytinyağı, havuç ve soğanı koyup bir defneyaprağı atarak öldürün; un atın. Biraz daha
karıstırarak bir dis ezilmis sarmısak ve 5 bardak su koyun. İçine doğranmıs kereviz ve
ezilerek özü çıkarılmıs maydanoz kökü ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Daha sonra birer
kisilik parçalara ayrılmıs olan balığı kusbası doğranmıs patatesle birlikte tencereye koyun.
Tuz ve karabiber serperek kapağını örtmeden ağır ateste, 3 bardak su kalıncaya kadar pisirin.
Yemekten 5-10 dakika önce 4 yumurta sarısı ve 1,5 limon suyuyla terbiye yaparak atesten
indirilmis balığa ekleyin, sıcak olarak servis yapın.
- TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa