KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
Yuvarlak bolca soğan, 1 havuç, 1 kereviz, 3 - 4 maydanoz kökünü kazıyıp ince ince tencereye
doğrayınız. Uygun miktarda zeytinyağı ile kuvvetli ateste öldürünüz. Üzerine kıyılmıs 1 - 2
dis sarımsak, fındık büyüklüğünde doğranmıs 2 - 3 patates koyunuz. Tuz, biber, tarçın ekerek
orta ateste 5 dakika çevirip kenarlı tepsiye dökünüz. Kırlangıçları uzunlamasına kesip üzerine
çekiniz. Etleri örtecek sekilde üstünü ve etrafını harçla besleyiniz. Üzerine bir kepçe Domates
Salçası ve uygun miktarda yağsız et suyu gezdiriniz. Yuvarlak yuvarlak kesilmis ve kabukları
soyulmus limon dilimlerini üstüne sıralayıp orta ateste pisiriniz.
Not: Kırlangıç etine benzeyen balıklar bu sekilde pisirilebilir.
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
- SEBZELİ İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
- MISIRLI İSKORPİT ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa