FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
Malzemeler
1 kiloluk bir çipura balığı
600 gr domates
5 bas soğan
1 defneyaprağı
1 dal biberiye otu
1 demet maydanoz
1 tutam kırmızıbiber
2 kasık sirke
Birkaç dövülmemis karabiber
Toz karabiber
Tuz ve bol miktarda zeytinyağı
Hazırlanısı
Balığın içini, dısını, yüzgeçlerini iyice temizleyip kesmeli, içini, dısını bol suda yıkamalı ve
suyunu iyice süzmelidir. Domatesin kabuklarını soyup bunları dilim dilim doğrayın. Yarım
soğanı rendeleyin. Balığın karnına rendelenmis soğanla birkaç dilim domates ve birkaç tane
karabiber ve defneyaprağıyla biberiye dalını doldurmalıdır. Kalan soğanı çentilircesine ince
doğrayın. Domates dilimlerinin yarısını cam fırın tepsisinin dibine yayın. Üstüne tuz,
karabiber ve kırmızıbiber serpip zeytinyağını gezdirerek dökün. Bunun üstüne bir kat
doğranmıs soğan yaymalı, buna da tuz, kara ve kırmızıbiber serpip zeytinyağını gezdirerek
dökülmelidir. Bunların üstüne balığı tüm olarak oturtmalıdır. Balığın üstüne önce kalan
doğranmıs soğanları yaymalı sonra tuz, biber serpip biraz zeytinyağı döktükten sonra domates
dilimlerini yaymalıyız. Tekrar zeytinyağını gezdirerek döktükten sonra kabı hafif bir fırına
sürmeli ve balık pisinceye kadar orada tutmalıyız.
Balığı fırından çıkarmadan birkaç dakika önce temizlenmis ve kıyılırcasına ince doğranmıs
maydanozu yemeğin üstüne serpmeli ve tekrar tepsiyi fırına sürmeliyiz.
Birkaç dakika sonra tepsiyi fırından çıkarmalı ve sirkeyi gezdirerek dökmeliyiz. Olduğu gibi
sofraya götürerek sıcak servis yapmayı öneriyoruz.
- FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
- TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- MIĞRI IZGARA TARİFİ
- MIĞRI BUĞULAMA TARİFİ
- İSKORPİT HASLAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa