TUZDA ÇİPURA TARİFİ
Malzemeler
2 orta boy temizlenmis çipura, kafalarıyla birlikte
2 kilo tuz
Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs.)
Bir limon (kabukları soyulmus, dilimlenmis)
4 adet defneyaprağı
4 yumurta akı
Hazırlanısı
Fırını 200 c'ye ısıtın. Balıkları yıkayın, kurulayın. Karınlarını kıyılmıs maydanoz ve limon
dilimleriyim doldurun, karabiber serpin. 2 kg. Tuzu yaklasık 150 200 ml. Su ve yumurta
akları ile karıstırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak.) Fırın tepsisine alüminyum folyo döseyin.
Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp bastırın. Her balığın altına 2 adet defneyaprağı
koyun. Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerlestirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle
biraz bastırın. Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak. (sadece ağzı
açıkta kalacak sekilde ağzına kibrit parçası koyacaksınız) 25 dakika pisirin. Tepsiyi fırından
aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden çatal yardımıyla biraz kurcalayın
ve balıkları yaralamayacak sekilde tuzu kaldırın. Tuz iyice sertlestiği için bütün bir tabaka
halinde kalkıyor (eğer çok sertlestiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir). Eğer
balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, çabucak bütün seklinde sıyırıp, hemen
filetosunu çıkarabilirsiniz.
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA IZGARA TARİFİ
- FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
- TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- SÜSLÜ DÜLGER TARİFİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa