ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
Malzemeler
4 adet orta boy çipura
4-5 adet mantar
1 adet soğan
4-5 adet yesilbiber
8-10 çeri domates
2 tatlı kasığı zeytinyağı
1 çorba kasığı un
Tuz
Karabiber
10-15 adet çöp sis veya normal sis
Hazırlanısı
Çipuralar fileto biçiminde hazırlanır. İskeleti de bu arada çıkartılıp sis yapılacak sekilde
kusbası doğranır. Soğan dörde bölünür. Domatesler ortadan ikiye kesilir. Mantarlar ince
olmayacak sekilde dilimlenir. Biberler de ikiye bölünüp temizlendikten sonra sis için uygun
parçalara bölünür. Üzerine 1 çorba kasığı un, tuz ve karabiber serpilip hafifçe harmanlanır.
Sislere sırayla soğan, domates, mantar, biber ve balık olacak sekilde dizilir. Bütün sisler
hazırlandıktan sonra yağlı kâğıt serilmis tepsiye sisler düzgünce yerlestirilir. Üzerilerine tuz
ve çok hafif zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmıs 175 derecelik fırında yaklasık 25-30
dakika pisirilir. Arzuya göre çöp sis kullanılarak ya da mangalda veya ızgarada da pisirilebilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
- ÇİPURA ŞİŞ TARİFİ
- TUZDA ÇİPURA TARİFİ
- ROKA SOSLU ÇİPURA (Fransa) TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ ÇİPURA TARİFİ
- ÇİPURA IZGARA TARİFİ
- FIRINDA ÇİPURA TARİFİ
- TERBİYELİ KIRLANGIÇ BALIĞI TARİFİ
- KIRLANGIÇ PİLAKİ TARİFİ
- FIRINDA SEBZELİ KIRLANGIÇ TARİFİ
- KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- DÜLGER BALIĞI IZGARA TARİFİ
- MAYONEZLİ DÜLGER BALIĞI TARİFİ
- KABAKLI DÜLGER BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa