12 Nisan 2012 Perşembe

Yağların düşmanı Kayısı

KAYISI LİKÖRÜ
MALZEMELER:
2 kg taze kayısı
Bolca karanfil tanesi
4 adet tarçın çubuğu
1.3 kahverengi şeker
600 gr sirke
60 ml brandy

HAZIRLANIŞI:
Kayısılara 3 karanfil batırın. Tencereye tarçını, şekeri, sirkeyi koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince kayısıları ilave edin. Kavanozlara koyduğunuz şuruplara bir kaşık brandy koyun. Likörünüz 14 gün sonra içime hazır.

En güçlü antioksidanlardan biri olan likopen de içeren kayısı, bu özelliği sayesinde vücutta yağ birikmesini de önler.
 

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa