12 Nisan 2012 Perşembe

KEMİK ERİMESİNE İYİ GELEN RİNGA BALIĞI TARİFİ

SALAMURA RİNGA 
MALZEMELER:
185 ml su
185 ml beyaz sirke
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı dereotu tohumu
80 gr toz şeker
900 gr tuzlu ringa balığı filetosu
1 adet halka şeklinde dilimlenmiş kırmızı soğan.

HAZIRLANIŞI:
Su, sirke, tuz, baharat ve şekeri kaynatın. Soğumaya bırakın. Ringa balıklarının kılçıklarını çıkartın ve parçalara ayırın. 2 büyük kavanoz içine ringa balığı parçalarını ve soğanı kat kat yerleştirin ve üzerini örtecek kadar salamura suyu ekleyin. Servis yapmadan önce en az üç gün buzdolabinda bekletin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa