Antep fistiği faydaları
Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
100 g antepfıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35‟ini
karşılayabilmektedir.
Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen
fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine
yardımcı olur.
- Antep fistiği faydaları
- Tuzlu fistiğin faydaları
- Kabak çekirdeği faydaları
- Ay çekirdeği faydaları
- Iştahinizla başa nasil çikarsiniz
- Iştahi kesen sihirli besinler
- Işte zayiflatan yiyecekler
- Çabuk aciktiran yiyecekler
- Diyet tok tutan besinler
- Besinlerin içerikleri ve faydaları
- Yemeklerden hemen sonra yapilmamasi gereken 7 şey
- Yemekten sonra mutlaka sicak birşeyler içiniz
- Yemekten hemen sonra meyve yememek
Etiketler: Şifalı Besinler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa