16 Temmuz 2012 Pazartesi

Ramazan Ayında Yorgunluk ve bitkinliğe karşı C vitamini tüketin


Yaz aylarında ve Ramazan’da artan yorgunluk ve bitkinlik hissinin doğru besinler tüketildiği halde giderilebildiğini de kaydeden Ertuğ’u dinlemeye devam ediyoruz: “Havada artan nem oranı ve aşırı sıcaklarla gelen isteksizlik ve uyku haline karşı antioksidanlardan zengin besinlerin tüketimi önerilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren taze sebze ve meyve tüketimi enerji vermekte, özellikle; C vitamininden zengin yeşilbiber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler, kivi, çilek, erik gibi meyveler; A vitamininden zengin yumurta, havuç, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler; E vitamininden zengin kuru baklagiller, ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin önüne geçilmesinde yardımcı olacaktır.”

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa