Her mevsim Formunuzu Korumak İçin Püf Noktaları
Her mevsimin sorunu olan ağırlık artışı, beraberinde zayıflama
çabasını getirmektedir. Yanlış yapılan diyet uygulamaları; hem
vücuda zarar verirken hem de kalıcı çözümler yaratmaması
nedeniyle sık sık diyet yapma eyleminin tekrar edilmesine zemin
hazırlamaktadır. Sağlıklı zayıflama ancak; bir hekim
muayenesinin ardından, bir diyetisyen eşliğinde olur. Basit
olarak sağlıklı zayıflamanın püf noktaları ise şöyledir:
• Öğün alışkanlıklarınıza dikkat edin. Mutlaka 3 ana öğün ve en az 1 ara öğün olmak
koşuluyla günde 4 öğün yemek yemeğe çalışın. Yiyecekleri gün içinde 4-6 öğüne
bölmek hem bir sonraki öğündeki çok yeme arzunuzu engeller hem de vücut
yağını daha kolay yakma şansını yakalarsınız.
• Light ürünler dediğimiz diyet ürünlerinden mümkün olduğunca dikkatli kullanın.
Light ürün enerjisiz ürün demek değildir. Soslu, mayonezli salatalardan uzaklaşın.
Fırında, buharda ve haşlayarak pişirdiğiniz yiyecekler iyi seçenekler olacaktır.
• Doygunluk hissettiğiniz anda yemeği bırakın. Yemek öncesinde bol miktarda salata
tüketirseniz, daha sonra yiyeceğiniz az porsiyondaki ana yemek sizin doyum
sağlamanıza yetecektir.
• Bir yemekten diğerine geçerken kendinize zaman tanıyın. Her yeni yemeğe
başlamadan önce 10-15 dakika kendinizi dinlendirin. Masadakilerle sohbet edin.
Öğünleriniz arası en az 4-5 saat ara bırakın.
• Fiziksel aktivite olmadan formda ve sağlıklı olmak çok fazla mümkün değildir. Her
gün en az 30-45 dakika fiziksel aktivite yapın. Aktivite olarak orta tempolu
yürüyüşü tercih edin. Mümkünse açık havada yürümeye gayret edin.
• Sosyal ortamlarda ikram edilenleri bitirmek zorunluluğu hissetmeyin. Yeme
konusunda ne kadar kontrolü elinde bulundurursanız kilo vermeniz o kadar rahat
olacaktır.
• Diyetisyeninizin size vereceği beslenme programına uyun. Ben bu verilenleri zaten
yemiyorum gibi kendinizi kandırma cümlelerinden vazgeçin. Herhangi bir sağlık
sorununuz yoksa yemeden ağırlık kazanmanız mümkün değildir.
• Sıvı alımınızı göz ardı etmeyin. En az 6 su bardağı su için. Su dışında daha çok
ıhlamur tarzı bitkisel çayları tercih edin.
• Bahar ve yaz aylarının sunduğu bol sebze ve meyve çeşitlerinden tüketmeye özen
gösterin. Haftada en az bir kez balık yemeğe gayret edin. Arada ceviz, fındık, kuru
incir ve kuru kayısı gibi besinleri tüketin.
• Kızartma ve cipslerden uzak durun. Patates kızartmasından vazgeçemeyenler size
oldukça pratik ve sağlıklı önerim var. Parmak dondurulmuş patatesleri folyo ile
tepsiye dizin ve sıcak fırında kızarana kadar fırınlayın. Yemeklerinizin yanına
ekleyin. Tadı patates kızartmasından daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
• Enerjimizi arttıran ve metabolizmamızı düzenleyen her besin grubuna ait besinleri
tüketmeye özen gösterin.
• Besinleri seçerken önerilerimi mutlaka uygulayın. Sadece porsiyon miktarını
ayarlama ve sağlıklı besin seçimi ile her mevsim formda olabilirsiniz.
Etiketler: Diyet Zayıflama(Kilo Verme)
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa