ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) İÇİN ŞİFALI KÜRLER
Pek çok kişinin ve özellikle çocukların, gereğin-
den çok ve sağlıksız beslenmeleri, bu hastalığın
başlıca nedenlerinden birisidir. Yani yalnızca
yetişkinler şeker hastası değil, ne yazık ki hastaların
arasında pek çok çocukta pankreas hastalığı,
dolayısıyla da şeker hastalığı çekmektedir.
Çağımızın çeşitli hastalıklarına bakacak olursak,
varlıklı olmanın her zaman iyi sonuç vermediğini
görürüz. Ekmek sepetini biraz daha yükseğe asmalı,
sofralarımızın zenginliğini azaltmalıyız.
Şeker hastalarına, pankreası uyarıcı ve bu yolla
şeker hastalığının oluşma nedenlerini ortadan
kaldıracak ilaçlar olarak;
1) Üç ölçü Karanfil Kökü, birer ölçü Çobanüzümü
(Yaban mersini) ve Böğürtlen Yaprağı, üç ölçü Altuni
Parmakotu, iki ölçü kurutulmuş Yeşil Fasulye
Kabuğu
Bu bitki karışımından bir çay kaşığı dolusu, bir
fincan kaynar suda haşlanır ve demlenmesi için üç
dakika beklenir. Günlük miktar, bir buçuk-iki litredir.
Çobanüzümü yapraklarının etkisi, toplanış biçimine
göre değişir. Bu yapraklar yalnızca meyvelerin olgun-
laşmasından önce toplanmalıdır. Doğru zamanda
toplandıkları takdirde, şeker hastalığına kesinlikle iyi
geldiği klinik deneylerle kanıtlanmıştır. Meyvelerin
olgunlaşmasından önce toplanan Çobanüzümü
yapraklarının içerdiği myrtrillin'in yalnızca şeker sal-
gısını normal düzeye indirmekle kalmayıp, hastalığı
tümüyle iyileştirebildiği de kanıtlanmış bir gerçektir.
Bitkinin yapraklarındaki myrtrillin, haklı olarak
"Bitkisel İnsülin" olarak tanımlanmaktadır. Bitki
yapraklarının bu eşsiz gücüne karşın, onun çayıyla
yapılacak tedavi sırasında doktor kontrolünü ihmal
etmemek gerekir. Doktor kontrolü, ne olursa olsun
yaptırılmalıdır. Diğer yandan çayı hazırlamak için bir
çay kaşığı Çobanüzümü bir bardak suda kaynatılır
gün içinde bir ölçek içilir. Çok uzun süre kullanılma-
malıdır.
2) Şeker oranının düşürülmesi için Kereviz de
önerilebilir.
3) Eski bir halk ilacı da, çiğ Lahana Suyu veya
her gün yenen taze Havuç tur.
4) Ekmeğin üstünde Soğan ve Sarımsak yemek-
te şeker oranını düşürmede yardımcı olur.
5) Dört yemek kaşığı dolusu Çobanüzümü
yaprağı (Meyveleri olgunlaşmadan toplanacak) iki
litre soğuk suya akşamdan koyulup, ertesi sabah bu
miktarın yarısı kaynatılır ve ikinci soğuk yarısı ile
karıştırılır. Bu sıvıdan günde üç fincan içilir.
6) Isırgan Otu'nun da pankreas üzerinde çok
olumlu etkisi vardır. Kandaki şeker oranını düşürür.
Bu durumda eczanelerden veya ecza depolarından
(Avrupa Ülkelerinde) alınacak Isırgan Otu Özü kul-
lanılmalıdır. Bu öz Ülkemizde aktarlarda, büyük mar-
ketlerde veya şifalı bitki satan yerlerde bulunabilir.
7) Eğir Kökü tüm pankreas rahatsızlıklarına iyi
geldiği için, şeker hastalığını da iyi edebilir. Bir fincan
soğuk suya, bir silme çay kaşığı Eğir Kökü akşamdan
koyulur, sabahleyin hafifçe ısıtılır, süzülür ve her
yemekten önce ve sonra birer yudum içilir. Yalnızca
bu altı yudum Eğir Kökü, şeker hastalarınca rahat-
latıcı bulunabilir.
8) Mürver Yaprakları ve Filizleri de çay olarak
şeker hastalığına karşı önerilir. Mürver, en eski halk
ilaçlarından biridir.
9) Karahindiba (Taraxacum officinale): İlkbahar
başlangıcında kırlarda ve çayırlarda yavaş yavaş
kendilerini göstermeye başladıklarında kökünden
kesilen bitki güzelce yıkanır ve ilk salata olarak
hazırlanır. Şeker hastaları ilkbaharda öğle ve akşam
olmak üzere bu salatayı her gün yemelidirler.
Hindiba'lar çiçeklendiklerinde de, bedendeki şekeri
atmak için dört haftalık kür uygulanmalıdır. Saplar
çiçekleri ile birlikte toplanarak yıkandıktan sonra
çiçekler koparılır. Günde 10-15 çiçek sapı çiğ olarak
yendiğinde, şeker normal düzeye inecektir. Saplar
başlangıçta acı bir tada sahiptirler ama bu tada
zamanla alışılır.
10) Ökse Otu (Viscum alba): Pankreasa karşı çok
etkili olduğu için, ökseotu çayı sayesinde, şeker
hastalığının nedeni ortadan kalkar. Ökseotu çayı,
bitki geceden soğuk suya koyularak hazırlanır.
Başlangıç olarak, üç fincan soğuk suya üç çay kaşığı
bitki kullanılır. Birkaç hafta sonra iki fincana ve daha
sonra da bir fincana inilir. Şeker hastalığına iyi gelen
daha başka sebzelerin çıktığı ilkbaharda da, bir süre
için çay içmeye ara verilir. Ökseotu Ekim başından
Aralık ortasına kadar ve Mart başından Nisan sonuna
kadar şifalıdır. Bu zamanlar içinde toplanmalıdır. En
şifalı olanları meşe ve kavak ağaçlarında yetişenlerdir.
Ama çam ve meyve ağaçlarında yetişenleri de
şifalıdır. Yapraklar ve küçük saplar iyice kıyılır.
Bitkinin beyaz meyveleri kullanılmamalıdır.
11) İsveç Şurubu da pankreası çok iyi etkilediği,
hatta iyileştirdiği için, şeker hastalığında da önerilir.
Günde üç kere biraz bitki çayının içine bir çay kaşığı
olarak alınmalıdır. Şurubun olağanüstü derin etkisi
gözönüne alınarak, ayda bir kere olmak üzere,
pankreas üstünde dört saat süreli bir İsveç Şurubu
kompresi uygulanması önerilir.
12) Yabani Hindiba çiçekleri ve sapları da şiş-
manlığa karşı başarı ile kullanılır. Bu çaydan günde
iki fincan içilmelidir. Taze Hıyarın sıkılmış suyu, kan-
daki şeker oranını düşürdüğü için özellikle önerilir.
13) İskorçina'da aynı Kuşkonmaz gibi, çok değer-
li bir diyet sebzesidir. Çok az karbonhidrat içerdikleri
için, her iki sebze de şeker hastaları için çok değerli
bir diyet besinidir. İskorçina, sebze bahçelerinde
yetiştirilir ve yabani cinsleri ile ilgisi yoktur.
14) Şeker hastaları için Yeşil Pırasa Yaprağı da
çok etkilidir. Yaprak uçlarına kadar ince kıyılarak
akşamları ekmek üstünde yenilmelidir. Öğle yemek-
leri için Pırasa Salatası da önerilebilir.
15) Çok Lezzetli ve Yararlı Bir İçki: Yeşil uçlarına
kadar ince kıyılmış 500 gr. Pırasa yaprağının üstüne
0,7 litre buruk beyaz şarap dökülür ve ağzı kapalı
olarak 24 saat bekletilir. Süzüldükten sonra şişelere
doldurulur ve sabah akşam birer yudum içilir. Geriye
kalan posa ekmek üstünde yenebilir.
16) Büyücek üç baş Sarımsak ezilerek bir şişeye
koyulur ve üstüne konyak doldurulur, 10-14 gün
bekletilir. Her gün kahvaltıdan önce bir çay kaşığı
alınır.
17) Aslanpençesi (Alchemilla vulgaris): Aslan-
pençesi çayını şeker hastaları sık sık içmelidir.
Çayın Hazırlanışı: Bir çay fincanı suda bir çay
kaşığı bitki, yalnızca haşlanır ve demlenmesi için
kısa bir süre (3-5 dk) beklenir. Yemekler arasında
günde 3 fincan içilir.
18) Ceviz Ağacı (Junglans regia): Şeker hastalı-
ğında Ceviz yaprağı çayı kullanılır. Taze yaprakları
Haziran ortasında toplanmalıdır.
Çayın Hazırlanışı: Bir çay kaşığı suda ince kıyılmış
Ceviz yaprağı, çeyrek litre kaynar suda haşlanır ve
demlenmesi için kısaca (3-5 dk) beklenir.
19) Enginar (Cynera scolymusL.) menekşe
renginde çiçekli)
Karaciğer yetersizliklerine karşı etkilidir. Ne
kadar bol ve çok yenilirse bitkinin etkinliği ve ağız
tadı o kadar artar.
20) Ağaççileği (Rubus ıdaeusL.) taze meyve veya
reçel olarak yendiği zaman şeker hastalarına yardım-
cı olur. Karaciğeri rahatlatır.
21) Elma (Pyrus malus L.) Pembe çiçekli Elma:
Karaciğer hastalarına iyi gelir. Eğer kimyasal mad-
delerle hiçbir işlem görmemiş olduğuna inanıyor-
sanız soymadan kabuğuyla yiyin. Yoksa soyarak
yenilmelidir.
22) Acı Bakla (Lupinus albus): Şeker hastalarında
kan şekerlerini azaltır. Olgun tohumları kaynar suda
bir müddet tutulurlar. Gevşeyen kabuklar soyulup
bakla yenir. Bu baklalardan 10-20 adet yenebilir.
23) Ayçiçeği (Helianthus annuus): Ayçiçek kökleri
kan şekerlerini artırmadığından şeker hastalarının bu
kökleri bazı içeceklerinde doğal tatlandırıcı olarak
kullanabilirler.
24) Limonotu-Melisa Otu (Lippia citriodara):
Şeker hastalığında kan şekerini düşürmek için içilir.
30 gr. kuru limonotu 1 litre suda kaynatılır ve günde
3 bardak içilir.
25) Madımak (Polygonum cogratum) Şeker
hastalarında kan şekerini düşürücü etkilere sahiptir.
50 gr. kuru bitki 1 litre suda kaynatılarak günde 3-4
bardak içilir.
26) Mührüsüleyman=Kurtpençesi (Polygonatum
multiflorum): Kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir.
30 gr. bitki 1 litre kaynar suda demlenir v e günde 3
bardak içilir.
27) Okaliptüs (Eucalyptus globulus): Şeker
hastalığında kan şekerini düşürmek için kullanılır. Bu
şekilde şeker hastalığı için kullanılan ilaçların dozu
düşürülebilir. 30 gr. Okaliptüs yaprağı 1 litre kaynar
suda 15 dk. demlenir ve bu sıvıdan günde 2-3 bar-
dak içilir.
28) Taflan Kocayemiş (Prunus laurocerasus):
Taflan meyvesinden elde edilen tohumların toz haline
getirilip sabah akşam 2 çay kaşığı alınması kan şek-
erinin düşmesine yardımcı olur.
29) Çobanüzümü Yaprağı, Fasulye, Keçisedefotu
ve Tohumları ve nane karışımı şeker hastalığı
tedavisinde kullanılır. Her birinden 20'er gram
karıştırılır. 2 çorba kaşığı 500 ml. Kaynar suya atılır,
20 dk. demlenir. Günde 3-4 fincan içilir.
T
üm bu şifalı bitkilerin ve diyet sebzelerinin uygu-
lanması sonunda başarıya ulaşılabilmesi, ancak
gerekli şeker diyetine uyulması sonunda gerçekleşe-
bilir
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa