12 Eylül 2010 Pazar

SEBZELERİN VİTAMİNLERİNİ KORUMAK İÇİN…

Sebze ve meyveleri keserken
keskin bir bıçak kullanmaya özen
gösterin. Çünkü dokuları ezildiğinde A
ve C vitaminleri yok olur. Ayrıca
yeşillikleri, bıçak kullanmak yerine
elinizle parçalayabilirsiniz.
* Sebze ve meyveleri satın alırken
taze ve diri olmalarına dikkat edin.
Sonrasında, buzdolabında saklamaya
özen gösterin.
*Konserve sebze-meyve almak
yerine dondurulmuş olanları tercih
edin. Çünkü donmuş olanlar, daha
yüksek vitamin içerir. Konserve
kullanacaksanız, tuzundan arındırmak
için bol suyla yıkayın.
*Salatalarınıza limonu, servis
yapmadan hemen önce ekleyin.
*Sebzeli yemek yaparken, sebzeyi
yıkadıktan sonra uzun süre suda
bekletmeyin. Bu, C vitamininin
kaybolmasına neden olur.
*Sebzelerinizi mümkünse
buharda pişirin. Ayrıca pişirme
süresini çok uzun tutmayın.
* Sebze yemekleri, bekledikçe
vitaminini kaybeder. Ne kadar
yiyecekseniz o kadar pişirmeye özen
gösterin.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa