Şems Arslan ~ Böbrek ve tansiyon hastaların lahana turşusu tarifi
Böbrek ve tansiyon hastaların lahana turşusu tarifi
Beyaz lahanayı, ince ince kıyın. Havucu rendeleyin. Lahana ve havucu karıştırın. Kavanozu kaynar suyun suyuniçerisinde steril ettikten sonra, 1 adet lahana yaprağını, kavanozun, en dibine koyup, iyice bastırın. Kavanozun şeklini alacaktır. Lahana yaprağının üzerine, birer tutam dereotu,maydonoz ve nane koyun. Üzerine, lahana ve havuç karışımından bir miktar koyun. Dilerseniz arasına 1 2 adet küçük salatalık koyabilirsiniz. Üzerine yine lahana ve havuç karışımından koyun. 2-3 diş sarısak ekleyin.Onun üzerine de 1 adet kırmızı biberi dilimleyerek koyun. Bu kırmızı biber, lahana turşusunun mayalanmasını sağlayacaktır. Kavanozun üzerine 1,5 cm kadar boşluk bırakın. Kaynatılmış temiz içme suyunu, kavonoza, kaynar olarak dökün. Üzerinde yine, 1,5 cm boşluk kalmalı. Kavanozun ağzını ya tülbentle bağlayın, ya da, kapağı sıkmadan, kavanozun üzerine bırakın. 10 gün sonra, kavanozun üzerinde oluşan köpükleri alın. Eğer, turşuyu tuzlu yapmak isterseniz, üzerine 1/2 çay bardağı organik sirke, 3 tatlı kaşığı şeker ve 3 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ama, bu sefer, kapağı kaynar suyun içerisinde iyice kaynatıp steril ettikten sonra, sıkıca kapatın.
Etiketler: Herbalistler, Şems Arslan, Şifalı Besinler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa