İbrahim Saraçoğlu Karaciğer yağlanması için bitkisel kürler
İbrahim Saraçoğlunun önermiş olduğu lavanta ve maydonoz kürü, karaciğer yağlanması sorunu üzerinde oldukça etkili. Birbirini tamamlayan kürler şeklinde kullanılan kürlerimizin tarifileri aşağıda verilmiştir.
MAYDONOZ KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
* 15-16 dal saplı maydonoz,
* 2 yemek kaşığı limon suyu,
* 1/2 yarım bardaktan biraz fazla klorsuz su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Maydonozu saplarıyla birlikte ve suyu blandırda çekin. İçine limon suyunu da ekleyerek, 15 gün boyunca her sabah için.
Not:Hepatit B ve C hastalarına tedavi için verilenı ilaçlar karaciğerde yağlanmaya neden olmaktadır. Bu ilaçları kullanan kişiler için de Maydanoz-limon kürü mükemmel bir destekleyicidir
Not:. Maydanoz limon kürüne paralel olarak aynı günün akşam yemeğinden iki saat sonra lavanta kürü de uygulanmalıdır. Yılda 2-3 kez uygulanacak
LAVANTA KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı lavantayı
* 1 bardak kaynamış klorsuz suy
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Lavantayı kaynar suyun içine atın. 8 dak kaynatın. Eğer, karaciğer yağlanmasının yanısıra, karaciğer yetmezliği de varsa lavantayı 15 dak kaynatın. Sıcakken, süzün ve yatmadan 1 saat önce için.
15 günün sonunda, 10 gün ara verip aynı kürü aynı şekilde yeniden uygulayın.
DESTEKLEYİCİ ÇİLEK LAPASI
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Karaciğer yetmezliği için çilek lapası kürü Karaciğer yetmezliğine karşı önerdiği Lavanta kürünün başarı oranını çok daha fazla yükseltmek ve daha hızlı bir biçimde sonuca ulaşabilmek için beslenme şeklinize dikkat ederek bazı takviye uygulamalar da yapabilirsiniz. Bu uygulamalardan biri de her gün öğle yemeklerinden yarım saat önce hiç bir şey ilave etmeden tüketilecek bir porsiyon preslenmiş çilek lapasıdır. Çilek lapası karaciğer yetmezliğine karşı önemli bir takviye oluşturur. Preslenmiş çilek lapası, çileklerin çatal ile ya da kaşıkla iyice ezilerek hazırlanması ile elde edilir. Çilek lapasının ezme işleminin tamamlanmasından sonra fazla bekletmeden tüketilmesi gerekmektedir. Kullanacağınız çileklerin hormonsuz olması gerekir. Bunun dışında genellikle, karaciğer metabolizmasının sağlıklı ve düzenli çalışması için enginarın katkısı da çoktur.ENGİNAR TÜKETMEYE DEVAM
Haftada iki-üç kez bir porsiyon, az su ile dilimlenmiş olarak haşlanmış enginar yemenin bu konuda çok faydası vardır. Enginarı hazırlarken içine tuz atmayın ve porsiyon başına bir çorba kaşığından fazla sıvı yağ kullanmayın. Varsa, kalan haşlama suyunu da için. Taze kayısının da karaciğerin dostu olduğunu unutmayın. Lavanta kürünün başarılı olabilmesi için mutlaka yukarıda bahsedilen beslenme şekline uyma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bu beslenme şekli ile karaciğerin yükünü hafifletir ve karaciğerin daha rahat çalışmasına yardımcı olur.
Etiketler: Boşaltım Sistemi Hastalıkları, İbrahim Saraçoğlu
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa