12 Nisan 2012 Perşembe

GENÇLEŞTİRİCİ AY ÇEKİRDEKLİ YULAF EKMEĞİ

 Antioksidan besin özelliğiyle ay çekirdeği, küçük boyutuna ters orantıda; gençleştirme gücüne sahip.y çekirdeği ve yağı, bağışıklık sistemini güçlendiren çinko ve selenyum içerir.
MALZEMELER:
500 gr yulaf unu,
6 gr hazır kuru maya
2 yemek kaşığı ay çekirdeği
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı arpa özü
400 ml ılık su,
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı.

HAZIRLANIŞI:
Unu, mayayı, çekirdekleri, tuzu ve arpa özünü geniş bir kâsede iyice karıştırın. Suyu ve yağı ekleyip 10 dakika yoğurun. İki parçaya bölüp somon şekli verdiğiniz hamuru üzerini kapatarak 30 dakika bekletin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 50- 60 dakika, üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin. BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
E VİTAMİNİ
KALSİYUM
BAKIR
MAĞNEZYUM
MANGANEZ
SELENYUM
ÇİNKO
OMEGA 6
YAĞ ASİTLERİ
PROTEİN

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa