5 Mayıs 2012 Cumartesi

İncirin Faydaları Besin Değeri


Her mevsim bulabildiğimiz incir; lif deposu olması nedeniyle barsak sağlığını koruyucu, barsak hareketlerini düzenleyici ve kabızlığı önleyici rol oynar. -İçeriğindeki yüksek oranda kalsiyum ve fosfor kemik ve diş sağlığı için önemlidir. 100 gram kuru incir vücut için gerekli olan kalsiyumun yüzde 17'sini, demir ve magnezyumun yüzde 30'unu, fosforun yüzde 20'sini, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ünü karşılar.

İNCİR MARMELATI
8-10 adet kurutulmuş inciri iyice yıkadıktan sonra bir gece ( ortalama 10 saat) suda bekletin. Blenderdan geçirin. İçine yarım adet taze sıkılmış limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Cam kavanozda buzdolabında saklayın, kavanozun içine 1 çay kaşığı silme toz tarçın eklemeyi unutmayın. Ara öğünlerde 2 yemek kaşığı incir marmelatını yoğurda karıştırarak tüketebilirsiniz.

KOLESTEROL DÜŞMANI İNCİR
  Yüksek lif içeriği ile besinlerle alınan kolesterolün kana karışmadan vücuttan atılmasını gerçekleştirir. 1 tane kuru incir 2 gram lif içerir. Gut hastalığında önemlidir. Fisin enzimi ile gut hastalığını iyileştirmede rol oynamaktadır. Fisin enzimi proteinlerin sindiriminde kolaylaştırıcı rol oynar. Ayrıca içeriğindeki triptofan aminoasidi doğal sakinleştirici rol oynar.
 Enerji değeri: 100 gram taze incir (ortalama 2 adet) 75-80 kkal; 100 g kuru incir (ortalama 4 adet) ise 250 kkal'dir
 Yüksek glisemik indek ve glisemik yük değerleri nedeniyle kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürür. Bu yüzden şeker hastaları, hipoglisemi şikayeti olan bireylerin incir tüketiminden kaçınmalarında fayda var.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa