Karpuzun Faydaları Besin İçeriği
Karpuz, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden biridir. Bunu da üç olguya borçludur; birincisi su içeriği fazladır, ikincisi likopen açısından zengindir, üçüncüsü A vitamini başta olmak üzere pek çok karotenoid açısından zengindir.
Karpuzun yüzde 92'si sudur; dolayısıyla bilinçli miktarlarda tüketildiğinde kilo verme sürecine yardımcıdır. Prostat kanseri riskini azalttığına dair birçok araştırma yayınlanmış olan Likopen açısından da oldukça zengindir.
ASTIMI OLANLAR KARPUZ YİYİN
Özellikle kırmızı orta kısın likopen açısından oldukça zengindir. Likopen, erken yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek diyabet, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyucu etki gösterir.
İçeriğindeki aminoiasitlerin astım ve romatoid artrit semptomlarını hafiflettiği bildirilmiştir. Doğal idrar söktürücüdür.
Karpuz düşük kalorili, yüksek hacimli, doyurucu, tatmin edici, susuzluğu giderici, iyi oranda A vitamini ve kanserle savaşan likopen de dahil olmak üzere karotenoid içeren bir meyvedir.
İki parmak kalınlığında üçgen dilim karpuz ortalama 100 kkal dir.
İYİ KARPUZ NASIL ANLAŞILIR
Karpuz seçerken; kabuğunun renginin mat olmasına ve tırnağınızla çizdiğinizde yeşil kısmının kolayca ortaya çıkmasına dikkat edin. Toprağa oturan kısmının rengi ise açık sarı olmalıdır.
ŞİFA DEPOSU KARPUZ!
Karpuzun keleklerinden ise turşu yapılır. Bala zencefil katılıp karpuzla yenirse balgamı söker. Karpuzdan en iyi şekilde faydalanmak için yemeklerden önce ve mümkün olduğunca kabuklarının iç kısmıyla yemek daha faydalıdır.
LEZİZ İÇECEK KARPUZ
4 dilim karpuzun orta çekirdeksiz kısmını alın. 8-10 adet tuzsuz bademi, yarım saat suda beklettikten sonra, tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Su içeriği yüksek aynı zamanda da tok tutucu içeceğiniz
hazır.
Etiketler: Şifalı Besinler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa