6 Nisan 2012 Cuma

Halit DAŞIRAN ~ HASTALIKLAR VE BİTKİLERLELE TEDAVİSİ

AĞIZ YARALARI VE BAKTERİLER İÇİN
-Üzüm sirkesi+Kekik+Bal gargarası
-Ebegümeci salata ve yemeği(düğme gibi olan meyveleri) yenir
-Urmu dut(siyah ekşi dut) günde üç defa yenir
-Ekşi dut pekmezi ağza sürülür

ALLERJİ
-Bir tatlı kaşığı çörekotu yağı aç karna içilir
-Üzüm sirkesi ile karıştırılan çörekotu yağı sürülür

ASTIM
-Okaliptüs+İncir yaprağı pipoda sigara gibi içilir
-Okaliptüs+ısırgan otu demlenerek çay gibi içilir
-Baş parmak çukuru üzerine üç damla nane ruhu damlatılarak yalanır
-Papatya+Gül hatmi+Biberiye çay gibi içilir
-Çörek otu yağı aç karna her gün bir tatlı kaşığı içilir


BADEMCİK
-Üzüm sirkesi+Kekik+Bal gargarası yapılır
-Nar pekmezi içilir
-Kekik+Dağ çayı içilir

BASUR
-Her gün aç karna kantaron yağı içilir ve basur üzerine sürülür
-Peryavşanı ekstresi veya çayı içilir
-Civanperçemi ve sığırkuyruğu çayı içilir
-Şifalı ot bulunamadığı hallerde aç karna zeytinyağı içilir ve sürülür

BAŞ AĞRISI
-Biberiye+Okaliptüs çayı (migrene de)
-Biberiye+Adaçayı
-Biberiye+Karakekik çayı
-Biberiye+Oğulotu (unutkanlığa iyi gelir)

BEL SOĞUKLUĞU
-Yedi gün süreyle bir çay bardağı ezilmiş maydanoz suyu içilir

BÖBREK TAŞI
-Yedi gün süreyle karakekik eteriği+Bal içilir
-Tavşan memesi suda kaynatılıp günde 5-6 su bardağı içilir
-Şevketi bostan+Darı püskülü 5-6 su bardağı içilir
-Gileboru içilir ve yenir
-Böbrek taşını eriten kaplıca suları içilir

CİLT YARALARI
-Kantoron yağı
-Pelin+ lavanta suyu
-Lavantin + Reyhan suyu
-Reyhanın aromatik suyu ve Kudret narı sürülür.

DAMAR TIKANIKLIĞI
-50 gram Hayt tohumu 2 litre suda çok iyi kaynatılarak 21 gün süre ile
içilir.
-Melisa + Isırgan suyu içilir.


DUDAK ÇATLAĞI
-Susam yağı
-Kantaron yağı,
-Keten tohumu yağı sürülür.

ERGENLİK SİVİLCELERİ
-Evlilik
-Üzüm sirkesi + Çörek otu yağı ile üzeri silinir
-Lavantin + Çoban çantası suyu sürülür
-Pelin otu + Reyhan suyu sürülür.


GASTRİT
-Peryavşanı hergün aç karna bir su bardağı içilir
-Civan perçemi “ “ “
-Çörekotu yağı hergün aç karına bir tatlı kaşığı içilir
-Sarı kantaron çayı hergün aç karnına ve yemeklerden sonra bir çay
bardağı içilir

KALP
-Melisa (Oğulotu) çayı günde iki fincan içilir
-Hab-ül has denen mersin meyveleri yenir
-Mersin + Adaçayı içilir
-Alıç çiçeğinin çayı içilir ve kendisi yenir
-Kanı sulandırdığı için her gün bir avuç kiraz yenir

KUM DÜŞÜRME
-Arpa + Mısır püskülü + Kırmızı Elma Kabuğu
-Kiraz sapı + Avakado + Maydanoz
-Sarı Kekik + Şevketi Bostan
-Gileboru


KANSIZLIK
-Kara üzüm pekmezi içilir
-Hergün bir miktar üzüm yenir
-Kayısı
-Karahindiba

KABIZLIK
-Ilık bal şerbeti içilir
-Keten tohumu günde bir tatlı kaşığı yenir
-Hint yağı tohumu günde bir adet
-Aç karnına bir çorba kaşığı zeytin yağı içilir
-Sinameki ve civan perçemi çayı içilir
-Zeytin yağına bandırılarak üç adet incir yenir.

KANSER
-Isırgan tohumu iyice dövülerek çiçek balıyla karılır, her gün aç karna
1 tatlı kaşığı yenir.
-Laden çayı içilir.
-Tarhun bitkisi çay olarak içilir ve nane gibi yemeklere serpilerek
yenir.

-Isırgan çayı içilir. Ayrıca salatası böreği ve yemeği yenir.
-Kabuğu çıkarılmış domates yenilir.

MİDE RAHATSIZLIĞI
-Peryavşanı çayı içilir.
-Civan perçemi çayı içilir.
-Yemeklerden sonra üç dört adet kakule yenir.
-Sarı kantaron çayı içilir.
-Aç karnıma kantaron yağı içilir.
-Kudret narı aç karnına yağı ile beraber alınır.
-Kekik, nane, adaçayı ve tarhun çayları içilir.

ÖKSÜRÜK KESİCİ
-Papatya+Gülhatmi+Kekik çayı
-Keçiboynuzu pekmezi susam yağı ile içilir.
-Bol şekerli sahlep
-Meyankökü balı

-Sığırkuyruğu+Ihlamur

PROSTAT
-Hazambel kökü+Kereviz kaynatılıp içilir.
-Çiğ kabak çekirdeği her gün aç karna 1 avuç yenir.
-Ardıç tohumu çayı günde 3 su bardağı içilir.
-Günde 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilir.

ROMATİZMA
-Yarım çay bardağı zeytinyağına tahta havanda iyice dövülmüş 3 diş
sarımsak konur, üzerine 1 çay kaşığı üzüm sirkesi ilave edilip iyice
karıştırılır. Romatizma ağrı sızı bölgesine iyice sürülüp üzeri bir yün
parçasıyla kapatılır, 5 saat beklenir. Eğer netice alınmazsa ertesi gün
bir kez daha tekrar edilmelidir.
-20 damla asitli zeytinyağına 10 damla karakekik yağı ilave edilerek
romatizmalı bölgeye sürülür.
-Çiğ patates dilimleri ağrı sızı bölgesine sarılarak 5 saat beklenir.

SÜT ARTIRICI
-Harnup(keçi boynuzu) pekmezi tahin ile karılarak günde 2-3 kez
yenir.
-Harnup pekmezi+Çörekotu yağı sabah aç karna 1 çorba kaşığı içilir.
-Anason+Ihlamur+Mercanköşk çayı içilir.
-Peryavşanı+Anason çayı içilir.


ŞEKER İÇİN
-Peryavşanı+Karakekik günde 3 defa(sabah aç karna-öğle yemekten
sonra-akşam yatmadan önce) içilir.
-Nar ekşisi 1 su bardağına 1 çorba kaşığı ilave edilerek içilir ve
salatalara dökülerek yenir.
-Böğürtlen, Dağ çileği, Kuşburnu, Alıç mevsiminde tüketilir.
-Alıç çiçeği ve mahlep çayı içilir.

TERLETİCİ
-Adaçayı+Defne yaprağı çayı içilir.
-Ihlamur+Oğulotu çayı içilir.
-Adaçayı+Aspir çayı içilir.
-Gülhatmi+Adaçayı+Papatya çayı içilir.

UNUTKANLIK
-Biberiyenin eterik yağı günde 3 defa 5 damla olarak bal veya süt ile
içilir.
-Biberiye+Oğulotu çayı günde 3 çay baradağı içilir.
-Biberiye+Reyhan çayı günde 4 çay bardağı içilir.


YANIK İÇİN
-Kuru soğanın sıkılarak elde edilen suyu yanık üzerine sürülür.
-Sarı kantaron yağı sürülür.
YARALAR İÇİN
-Kudret narı yağıyla beraber sürülür.
-Sarı kantaron yağı sürülür.
-Civanperçemi+Çobançantası suyuyla temizlenir.

YATIŞTIRICI
-Tıbbi reyhan çayı
-Oğulotu(melisa) çayı
-Sütle kaynatılan gelincik çayı
-Anason+Defne yaprağı çayı

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa