6 Nisan 2012 Cuma

Halit DAŞIRAN ~ BİTKİLERİN FAYDALARI ÖZET

Hastalığınızı uzman olan bir doktora tam olarak teşhis ettirdikten
sonra hastalığınızla ilgili şifalı bitkiyi veya eterik yağını tespit ederek usulüne
uygun şekilde kullanınız.
- Yol kenarındaki ve şehir içindeki şifalı bitkileri kullanmaktan sakının.
- Çuval dolusu bitki çayı içmektense, dört damla eterik yağını balda karıştırıp
onu da bir bardak ılık suda eriterek içmek daha yararlıdır..

- Sarımsak, ceviz kabuğu, pelin, lavanta, kafur v.s. gibi bitkilerin özsuyu ve
eterik yağında bulunan TANEN, haşere ve böcekleri rahatsız ettiği için zeytin
yağında inceltilerek su ile karıştırılıp filtre ile sebze ve meyve bostanlarında
haşerelere karşı kullanılması ( sıkılması) en güzel tabii ilaçlama olur. Zararlı
ve pahalı olan kimyasal ilaç kullanımına gerek kalmaz.
- Hastalıkların çoğu ağızdan başlar. Misvak, fırça ve sirke kullanmak bunu
önler.
- Osmanlıda keskin kılıçlar susam yağı ile Japon’larda söğüt yaprağının
suyu ile sulanırdı.
- Mide, hastalıkların çanağı, perhiz de onun devasıdır.
- Balın şifası, özünü aldığı otların şifası ile doğru orantılıdır (kekik balı,
portakal balı, hayıt balı v.s.gibi).
- Hastalıkların çoğu soğuktan ve üşütmektendir.
- Kolesterolü önlemek için zeytinyağından başka yağ yemeyin, civanperçemi
çayı için veya kekikle peryavşanı çayı için kafidir.
- Fındık, fıstık, badem kolesterolü düşürür diye fazla miktarda yemeyin. Zira
kolesterolü düşüren fındığın yeşil kabuğu, fıstık ve badem yaprağının çayıdır.
-Kekik ve peryavşanının çayı beraber içilir ve yoğurt yiyerek desteklenirse;
a)Kolestrolü düşürür, şekeri ve kandaki mikropları yakar. Kanı temizler.
Temizlenen kan, damarlarda rahat dolaşır.
b)Karaciğer, akciğer, dalak, böbrek, mide, fonksiyonlarını rahat icra eder.
Toksinleri az olduğu için böbrek yorulmadan bir çırpıda dışarı atar.
-Isırgan tohumu ve bal gibi macun yapımlarında, 1/3 oranında baharat, 2/3
oranında bal kullanılır.
-Altınotu + mısır püskülü çayı günde 4 bardak içilirse böbrek kumlarını
dökmede yaralı olur.
-Çakalotu (Altınbaş) Kaynatılarak soğutulmuş suyunun 2-3 bardak
içilmesiyle mide kanamasını durdurur, ağrılarını yok eder. Ağızda çiğnemek
suretiyle dişetleri iltihabını ve diş sallanmasını giderir.
Sara hastalığı için çay gibi demlenip içilir ve buruna çörekotu yağı sürülür.
Hayvanların sırtındaki semer yaralarına lapası yapılıp konursa hemen
iyileştirir. İnsanlardaki ezik ve yaralar için de uygulanır.
-Anason tohumu çiğnenirse ağız kokusunu yok eder. (aynı görevi karanfil de
yapar) Gece yatmadan 1 saat önce anason çayı içilirse rahat bir uyku yapar.
-KİRAZ “benden sonra dut gelmese beni yiyenleri çöpüme benzetirdim”
demiş. 21 adet kiraz yemek 1 aspirin içmek demektir.
ZAYIFLAMAK İÇİN : Aspirin + Sinameki + kiraz sapı + okaliptus + biberiye
karışımının günde 4 bardak içilmesi (21 gün süreyle) gerekir.
- SUSAM ve yağı, kadınların cinsel isteğini kamçılar. Yağı, arızalı tırnaklar
üzerine sürülürse düzeltir, iyileştirir.
- Kalsiyum ve vitamin eksikliği nedeniyle bozulmuş olan tırnaklara her gün
susam yağı sürülmesi ve 21 gün süreyle aç karnına bir tatlı kaşığı içilmesi
çok yararlı olur.
Keçi boynuzu pekmezi, susam yağı ve tahin ile alınırsa çocuklu kadınların
sütünü artırır ve süt kalitesini yükseltir.
-SİRKE zeytintağı ile karıştırılarak ekzama, uyuz, sivilce ve kurdeşen gibi
cilt hastalıklarına karşı merhem gibi sürülürse iyi gelir.
-SIĞIR ETİ basuru (hemoroiti) tahrik eder. Yemek zorunda olanlar sarımsak,
karabiber ve tarçınla zararını bertaraf etmelidirler.
-Kabızlığı gidermek için ılık bal şerbeti-ishali gidermek için soğuk bal şerbeti
içilir.
-Gözde çıkan it dirseği, arpacık için mantarın suyunu sürmek yeterlidir.
-Günde 21 adet kuru üzüm yiyen ciddi bir hastalığa maruz kalmaz, balgamı
giderir, öksürüğü keser, ağız kokusunu giderir, mideyi kuvvetlendirir,
yorgunluğu giderir.
-YEL, SIZI, KULUNÇ, MAFSAL VE ROMATİZMAL AĞRILAR İÇİN
Yarım çay bardağı asitli zeytinyağını az ısıtın, içine tahta havanda dövülmüş
3 diş sarımsak iki çay kaşığı kekik yağı, bir çay kaşığı üzüm sirkesi koyup
iyice karıştırın, bununla rahatsız olan bölgeyi ovarak sürün, vücuda yedirin,
üzerini bir yün parçasıyla kapatıp bağlayın 5 saat bekleyip ılık ve sabunlu su
ile yıkayın, eğer az bir ağrı dahi kalmışsa bir gün sonra işlemi yenileyin.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa