LAPİN ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1 kilo Lapin
1 Kuru Soğan
1/2 demet maydanoz
2 tane Patates ya da Un
Tuz
Hazırlanısı
Bir kilo balık güzelce temizleyin. Çorba yapılacak sudan biraz fazla su konulur. Bu suyun
içine dörde bölünmüs bir bas kuru soğan, yarım demet maydanoz, suyu koyulastırmak için un
kullanmayacaksınız bir iki patates, tuz, tercihe göre bir iki dis sarımsak koyulur. Malzeme
iyice pisinceye kadar kaynatılır. Temiz bir kaba suyu süzülür. İçindeki malzeme ezilerek
suyun içine atılır. Diğer posa vb. malzemeler atılır. Balıkların kılçıkları ayıklanır, eti didilerek
suyun içine atılır. Bastan patates konmadı ise biraz patates, havuç rendelenir biraz da un
konularak yağda hafifçe kavrulur. Bunlarda çorbamızın içine konularak yeteri kadar
kaynatılıp servis yapılır. Damak tadına göre baharat eklenebilir.
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- BADEMLİ FENER BALIĞI TARİFİ
- FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
- FENER ÇÖP ŞİŞ TARİFİ
- ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ
- FENER BALIĞI KAVURMA TARİFİ
- FENER BALIĞI BUĞULAMA TARİFİ
- SAZAN BALIĞI DOLMASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa