11 Şubat 2012 Cumartesi

ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA) TARİFİ

ZEYTİN SOSLU FENER BALIĞI (İTALYA)
Malzemeler
4 adet fener balığı
150 gr biberli yesil zeytin
4 dis sarımsak
1 demet maydanoz
½ su bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı su
Tuz
Hazırlanısı
Maydanozu ince kıyın. Sarımsağı doğrayın. Zeytinleri halkalar halinde kesin. Yağı tavada
kızdırıp önce sarımsağı, sonra maydanoz ve kırmızıbiberi tavada çevirin. Balıkları ekleyip
kızgın yağda kavurun. Balıklar kavrulunca zeytinleri ekleyin. 1 ila 2 dakika sonra tuz ekin.
Limon suyu ile suyu karıstırıp tavaya dökün. 2 dakika sonra atesten alın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa