KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
Malzemeler
8 dilim kalkan balığı (125 gr. tanesi)
Tuz, Karabiber
6 çorba kasığı süt
3 kahve fincanı rafine yağı
2 çorba kasığı tereyağı
1 avuç kabuklu badem (100 gr.)
1 çay fincanı un
Hazırlanısı
Bademleri kaynar suda bir dakika haslayıp hemen süzgece dökünüz ve kabuklarını soyup boyuna ince
olarak dilimleyiniz. Küçük bir kapla orta atesli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman
karıstırıp sarı olarak kızartınız. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece bosaltıp yağını
süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz, biber ilâve ederek karıstırınız. Sonra alt üst una bulayınız. Bir
tavaya yağı koyup kızdırıp kalkanları yan yana tavaya yatırınız Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis
tabağına çıkarınız. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ilâve ediniz. Bir dakika sote yapınız. Limon
suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını üzerlerine döküp servis ediniz.
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
- KALKAN IZGARA TARİFİ
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa