LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
Malzemeler
12 adet iri hamsi
3 yemek kasığı zeytinyağı
2 limonun suyu
1 çay kasığı taze çekilmis karabiber
Yarım çay kasığı tuz
Yarım demet dereotu
Hazırlanısı
Hamsilerin kafalarını kopartın. İçlerini temizleyin. Yıkayın, biraz una bulayın. Bir kaç dakika
bekleyip kolayca ortalarındaki kılçıkların etlerini zedelemeden çıkartın. Bu sekilde elde
edeceğiniz hamsi filetolarını kanlarının tamamen çıkması için 15 dakika soğuk suda bekletin.
Bir kaba derileri alta gelecek sekilde balıkları açarak yan yana yerlestirin. 4 kasık su koyup
bes dakika süre ile buğulama yapın. Soğutun. Balıkları zedelemeden bir servis tabağına alın.
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi çırparak karıstırın. Üzerlerine gezdirin.
Ayıklayıp kıyacağınız dereotunu serpin ve sofraya getirin.
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa