11 Şubat 2012 Cumartesi

ISPANAKLI LEVREK RULOSU TARİFİ

Malzemeler
400 gr levrek
1 adet orta boy domates
3-4 dal fesleğen
Sızma Zeytinyağı
Balzamik sirke
İç Malzeme için
1 tatlı kasığı Ayçiçek Yağı
150 gr ıspanak yaprağı
2 adet arpacık soğan
Karabiber
Hazırlanısı
Levrekleri fileto haline getirin. Derilerini temizleyin. Filetoları iki streç folyo arasına alıp
inceltinceye kadar hafifçe ezmeden düzlestirin. İç malzeme için ıspanakları yıkayıp süzün.
Ispanakları kaynayan suda hasladıktan sonra soğuk suyun içinde birkaç saniye kadar
beklettikten sonra iyice süzülmesini sağlayın. Ispanakları büyük parçalar halinde doğrayın.
Arpacık soğanları soyup kıyın ve sıvıyağda kavurun. Ispanakları ilave edin, birkaç dakika
daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hazırlamıs olduğumuz ıspanaklı karısımı levrek
filetolarının derisini aldığımız kısmına ekleyip rulo seklinde sarın. Bir kürdanla sabitleyin.
Önceden ısıtılmıs 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pisirin. Fırından alın. Verev seklinde
kesin. Salata için domatesin kabuğunu soyup küp seklinde doğrayın. Bir kâseye alın. Fesleğen
yapraklarını ince kıyın. Zeytinyağı ve balzamik sirkeyle tatlandırın. Levrek ruloları servis
tabağına yerlestirin. Domatesli ve fesleğenli salata esliğinde servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa