3 Şubat 2014 Pazartesi

“Taşköprü sarımsağının farkı” ve faydaları

Dünyadaki benzerleri arasında kalitesiyle Taşköprü sarımsağının ön planda Taşköprü sarımsağına kokusunu veren kükürtlü uçucu yağlar ve onun türevlerinin miktarları ülkemizde yetiştirilen bütün diğer sarımsaklardan daha fazla, baharat oranının diğer sarımsaklardan daha yüksek, keskin kokulu ve aromalı olduğunu, bu nedenle sucuk, turşu, konserve, baharat sanayi alanında en çok aranan sarımsaktır.

Mineral maddeler ve vitaminler yönünden besin değeri en zengin sarımsak olan taşköprü sarımsağı, “Normal depo koşullarında 10-11 ay muhafaza edilebilir. Üretim aşamasında iklim koşullarına toleranslı, başlarının iri ve kaliteli olması nedeniyle de ihracata elverişlidir. Ülkemizde bileşiminde selenyum elementi bulunan tek çeşittir. Selenyum elementi kanser riskini azaltıcı ve önleyici bir maddedir. Raf ömrü uzun olup bir yıl süreyle soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmadan saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder