18 Şubat 2014 Salı

İbrahim Saraçoğlu Elma-Kayısı birlikte cilt ve yüz maskeleri


Elma ve kayısı birlikteliği

Ne elmanın ne de portakalın kabukları çöpe atılmayı hak ediyor. Portakalın kabuklarından reçel yapabilirsiniz. Hiçbir şey yapamazsanız, bu kış meyvesinin kabuklarını çöpe atmadan önce, evinizdeki ocağın veya sobanızın veya da sıcak kalorifer radyatörünün üzerine koyarsanız, tüm evinizi kaplayan hoş kokuyu hissedebilirsiniz. Yıllar önce elma üzerinde araştırmalarıma başlamıştım. Elma kabuklarındaki cilde parlaklık ve tazelik kazandıracak etkin maddelerinden nasıl faydalanabilirdik? Elma kabuklarını bu amaçla tek başına kullanmak yeterli değildi. İçerdiği bu faydalı etkin maddelerin cildimize uygulandığında etkili olabilmeleri için, ikinci bir promotora ihtiyaç vardı. Yaptığım çalışma sonucunda, en uygun promotorun kayısı olduğunu buldum.

Elma-Kayısı cilt maskesi

Malzemeler: 
1 adet sert, ekşi olmayan orta boy kırmızı elma
4 adet sert kayısı

Bir adet orta boy kırmızı elmanın kabuğunu incecik soyun.
4 adet kayısının (yumuşak olmayan) kabuklarını, yaklaşık 1.5 cm kalınlığında soyun. Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır.

İncecik soyduğunuz kırmızı elma kabuğu ile kalın etli (1.5 cm) soyduğunuz kayısıları, küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek hafif ateşte 5 dakika lapa haline getirin. 5 dakika sonra karışıma az az su ilave ederek kıvamı koruyun. Çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezin. Ilıyınca iki parmak yardımıyla alnınıza, burun ve yüzünüze çok hafif bir şekilde yedirerek sürün. En az 20, en fazla 30 dakika yüzünüzde bekletin.
Daha sonra sadece suyla yıkayın ve havluyla kurulayın.
Bu işlem haftada bir kez uygulanır. Ayda üç defadan fazla uygulamayın.

Kırmızı elma ve kayısıyla yüz maskesi

Bu maske için kullanacağınız malzemeler:
1 adet sert, ekşi olmayan orta boy kırmızı elma ve 4 adet sert kayısıdır. Bir adet orta boy kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyulur. Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır.
4 adet sert kayısı (yumuşak olmayan) her biri yaklaşık 1.5 cm kalınlığında soyun (kabukları ile beraber). Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır. İnce olarak soyulmuş kırmızı elma kabuğu ile kalın etli (1.5 cm) soyulmuş 4 adet kayısı beraber küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek hafif ateşte 5 dakika lapa haline getirin.
Lapa haline getirirken çatal yardımıyla da iyice ezin. 5 dakikalık lapa yapma süresinde karışıma az az su ilave ederek kıvamı koruyun, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getirin. 5 dakika tamamlanınca ılımasını bekleyin.
Ilıyınca iki parmak yardımıyla alnınıza, burun ve yüzünüze çok hafif bir şekilde fazla bastırmadan yedirerek sürün.
En az 20 en fazla 30 dakika bekletin. Daha sonra sadece suyla yıkayın ve havlu ile kurulayın. Bu işlem haftada bir kez uygulanır. Ayda üç defadan fazla uygulamayın.

Kaynak


Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa