Demirhindi bitkisi ve bitkiden şerbet elde edilişi
Şeker, nişasta ve ekşimtırak maddeler ihtiva eden demirhindi ağacı meyveleri, demirhindiba olarak bilinir yaygın olarak şerbet üretiminde kullanılır. Geçmişten günümüze susuzluğu giderici etkisi bilinmektedir. İçerdiği bol miktarıda A,C ve E vitaminleri, selenyum sayesinde, demirhindi bitkisi günümüzde kabızlık giderici, safra salgısını artırıci, barsakdüzenleyici, mide rahatsızlıklarında ve ateş düşürücü etkileri bilinmektedir.
Demirhindi şerbeti
Tüm malzemeler, Kabukları soyulmuş Demirhindi Meyvesi(300gr) ve 2 litre suyla 1 saat kaynatılıp süzülür, elde edilen sıvıya 2,5 kg şeker eklenip( veya tatlandırıcı olarak bal vb besinler) yeniden 10 dakika daha kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra yeniden süzülür.
2 adet zencefil kök
1 adet zerdeçal kök
1 tarçın çubuk
5-6 karanfil
3 yenibahar tane
3-4 adet kakule tane
1 adet vanilya çubuk
3-4 adet hünnap kurusu
20 gr rezene
Etiketler: Şifalı Besinler
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa