9 Mart 2013 Cumartesi

Kanserden korunmak için neler yapılmalı

A.B.D.’de yayımlanan Journal of  Clinical  Nutrition Dergisi, yemeklerle düzenli olarak tüketilen meyvenin kalp dolaşım hastalıklarını önlediğini yazdı. Düzenli ve sağlıklı gıda tüketimi ilaçlardan daha fazla kanserden koruyucu  etkisi vardır.

Kanserden korunmak için neler yapılmalı?

1.      Fiziksel egzersiz yapmak
2.      Aşırı kilolardan kurtulmak
3.      Sigara içmemek
4.      Aşırı alkolden sakınmak
5.      Sağlıklı gıda tüketimi

Bunlara ek olarak yeterli lifli gıda (sebze ve meyve) tüketilmeli fakat  aşırı yağ ve rafine edilmiş gıdalardan kaçınmalıdır. Kalsiyum ve D vitamini de kanser ile savaşta önemlidir.
Prof. Dr. Narçin Palavan Unsal, su teresinin kansere karşı süper besin olduğunu yazar. Ona göre tıbbın babası Hipokrat hastalarını su teresi ile tedavi etmiştir.
Prof. Dr. Kenan Demirkol, yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullanılmasını önermektedir. Ona göre tereyağının çayırda otlayan hayvanlardan elde edilmiş olması gerekir. Çiçekyağı 40 derecede buharlaşıp zehir haline gelmektedir. Bu sebeple çiçekyağı kullanılmamalıdır. Akdeniz ülkeleri arasında kanser hastalığında İsrail birinci sırada Türkiye ise ikinci sıradadır ve her iki ülkede de genellikle çiçek yağı kullanılmaktadır. Oysa zeytinyağı 250 derecede buharlaşıp zehir haline gelmektedir. Tencere ve tavaların ısıları ise en fazla 180 derecedir. Bu sebeple hem yemeklerde hem de her türlü kızartmalarda zeytinyağı kullanılmalı, ikinci derecede fındıkyağı tercih edilmelidir.Yalnız zeytinyağı, zeytinlerin  soğuk sıkılması ile elde edilirken fındıkyağı ısıtılarak yapılmaktadır.”
Prof. Mehmet Öz,  “günde yarım avuç çekirdekli siyah kuru üzüm, yarım avuç fındık, 4-5 ceviziçi yememizi önermektedir.” Uzmanlar, çekirdekli siyah kuru üzümün kanseri tedavi edici özelliğinin olduğunu söylüyorlar. Zeytin yağının da kanser ile birlikte kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını önlediğini belirtmektedirler.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa