Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola
çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları şöyle sıraladı:
1 Ispanak-pancar: Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle
birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
2 Domates-zeytinyağı: Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine
yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
3 Biftek-havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
4 Yeşil çay-limon: Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
5 Sarımsak-balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince
enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
6 Kırmızı et-biberiye: Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller,
biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
7 Portakal suyu-yulaf ezmesi: Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını
önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
8 Elma-kırmızı şarap: Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma
ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini
koruyor.
9 Yabanmersini-üzüm: Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde
bu özellikleri daha da güçleniyor.
10 Sert kabuklu yemişler-çekirdekler-kurutulmuş meyveler: Protein açısından güçlü olan bu
yiyecekler birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıyor.
- Birlikte tüketildiğinde etkisi artan besinler
- Sağlikli meyva sulari
- Meyve-sebze yaşlanmayi geciktiriyor
- Greyfurtun un faydaları
- Üzümün faydaları
- Kiraz güçlü bir ağrı kesici
- Nefes kokusuna biberiye
- Halsizliğin çaresi ging-seng
- Mide bulantısına papatya
- Hazımsızlık için melisa
- Nar suyu girmeyen eve doktor girer
- Çay sudan daha yararli!
- Yeşil çayi şimdi hemen içmeye başlamak için 25 neden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder