Kefir
Kaynak: Adana Eczacılar Odası Bülteni
Ecz. İrfan Rıza YAZICIOĞLU
Kafkaslılar tarafından eskiden beri bilinen ve kullanılan kefir aslında bir basildir. Bu bölge halkının sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu dünyaca bilinmektedir. Burada yaşayan insanların verem, kanser, görme bozukluğu v.s. gibi hastalıklara yakalanmadıklarını gözönünde tutan Sovyet bilimci Prof. Dr. Mikikova uzun araştırmalar sonunda şifalı maddenin kefir olduğunu keşfetti. Yine bir Sovyet bilimci olan Dr. Kranzek te kefir üzerinde araştırmalar yaparak kefirin olağanüstü şifalı yönünü keşfetti.
Kefir hazırlamak için inek sütü kullanılır. Süt kaynatılmayıp sterilize edilir. 15-20 derecedeki süte mantar bırakılarak ağzı hava almayacak şekilde kapatılır. 12-24 saat oda sıcaklığında bekletilir. Ayran tadını andıran bu süt hem şifa ve hemde gıda olarak içilir. Kavanoz tamamen boşaltılmayıp sürekli taze süt eklenirse içinde mantar zamanla çoğalır ve sürekli üretilebilir.
Endikasyonları: Sinir hastalıklarında, kansızlıkta, ekzemada, böbrek ve mesane hastalıklarında, hipertansiyonda, hepatitte, dizanteride, nefes darlığında, uykusuzlukta, hamilelerde, antiemetik olarak, safra bozukluklarında, damar sertliğinde ve akciğer bozukluklarında emniyetle kullanılır. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Kefir in üretimi ve satışı yapılmaktadır.
Etiketler: Beslenme, Boşaltım Sistemi Hastalıkları, Gebelik(Hamilelik) Dönemi, Kalp ve Damar Hastalıkları, Psikiyatrik(Ruhsal) Hastalıklar., Sindirim Sistemi Hastalıkları, Solunum Sistemi Hastalıkları
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa