27 Mart 2012 Salı

Gençlik iksiri ARI SÜTÜ

 Kaynak: Adana Eczacılar Odası Bülteni
Ecz. İrfan Rıza YAZICIOĞLU

ARI SÜTÜ: Genç işçi arıların yutakaltı (glandes hypophargiennes) bezlerinin salgılarından oluşur. Yapısındaki vitaminler (tüm B vitaminleri, A,B,C,D ve E) proteinler, organik asitler, aminoasitler, mineraller (bakır, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, silisyum) bakımından yüksek besin değerli bir doğa ürünüdür. İşçi arılar aktif yaşamlarının altıncı gününden itibaren arı sütü salgılamaya başlarlar.

Bakıcı işçi arılar bunu  balansı yumurtalarının bulunduğu peteklerin dibine bırakır. Yiumurtadan çıkan larvalar ilk 3-4 gün arı sütü ile beslenir ve hızla büyüyerek ağırlıkları beş günde 1800-2000 kat artar. Bal arılarının yaşam süreleri 40-80 gün olduğu halde bütün yaşamı boyunca arı sütü ile beslenen kraliçe arılar ise 4-8 yıl yaşar. Yüksek besin değerli bir enerji kaynağıdır. Yüzde bir oranında balla karıştırılarak alınır. Hücre yenileyici özellikleri nedeniyle dokularındaki yaşlanmaları geciktirir, sağlık, uzun yaşam ve gençlik iksiridir.

Endikasyonlari: Zaafiyet ve iştahsızlıkta, menopoz ve andropozun kolay geçirilmesinde kullanılır. Bebeklerin, çocukların, gençlerin bedenlerini ve zekalarını tam olarak geliştirir. Gebelik sırasında bebeğin tam ve sağlıklı gelişmesini sağlar, solunum, dolaşım, sindirim, genito-üriner, sinir sistemi hastalıklarının bir çoğunda etkilidir. Vücudun direncini artırır. Hastalıkların ve ameliyatların iyileşme dönemlerini hızlandırır. Kan, endokrin, metabolizma, nöroloji, psikiyatri, romatoloji, geriatri, kadın hastalıkları, kısırlık (organik bozukluklar dışında) zeka gerilikleri, hafıza kayıpları, alkolizm, allerjiler, zehirlenmeler, romatizma ağrıları ve saç dökülmelerinin tedavilerinde olumlu sonuçlar aldırır. Afrodizyak olarakta kullanılır.

Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa