7 Mart 2012 Çarşamba

Dilara Koçak'tan Diyet yaparken olmazsa olmazlar

Diyet uygularken…

    Domates, salatalık, marul, kıvırcık, roka, yeşil soğan, maydanoz gibi salata türü yiyecekler istenildiği kadar yenebilir.
    Sebze pişirirken 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ konmalıdır.
    Şekersiz olarak açık çay, meyve çayları, ıhlamur serbesttir.
    Öğle ve akşam öğünleri yer değiştirebilir. Ara öğünler atlanılmamalı.
    Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 5 zeytin ilave edilebilir.

Diyet yaparken olmazsa olmazlar
Besin seçiminde denge yaratın. Çok yağlı yemek yediğiniz öğünden sonra aynı gün tekrar yağ tüketmemeye çalışın.
Eğer bir adet çikolata ile yetinemiyorsanız arkasından ekşi bir şey yiyerek çikolata tadını yok edin.
Gerçekçi olun, tatilde kilo vermek yerine aynı kiloda kalmayı hedefleyin.
Hafif bir başlangıç ardından pizza veya büyük bir ana yemeği iki kişi paylaşmayı deneyin.
Kilolarınıza dikkat ettiğinizi arkadaşlarınıza söylemeyin. Böylece odak noktası olmayıp rahat davranabilirsiniz.
Su içmek için kesinlikle susamayı beklemeyin. İdrar renginiz koyu sarı ise yetersiz su alıyorsunuz demektir.
Alkol tüketimini mümkün olduğunca azaltın, alkolün 1 gramında 7 kalori enerji vardır. Alkol ile beraber fazla kuruyemiş tüketmeyin.
Dengeli beslenmeyi unutmayın ve akşam yemeğinde gün boyu tükettiğiniz besinleri düşünerek seçim yapın.
Salatanıza sos olarak zeytinyağı ve limon tercih edin. Ancak kendiniz
1 tatlı kaşığı isteyerek önce ölçüp daha sonra ilave edin. Garsona emanet etmeyin.
Tatlıya geçmeden önce 20 dakika bekleyin. Bu sürede beyin doyduğunuzun sinyalini alacaktır. Böylece gereksiz şeker ve yağ almamış olursunuz.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa