500 gr. Zargana balığı
1/2 adet kereviz,
3 adet havuç
1 adet beyaz turp
1 adet pırasa
1 silme çorba kasığı un
2 çorba kasığı sirke
2 çay kasığı seker
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı bezelye
Tuz
Hazırlanısı
Balığı yıkayın. Kalın parçalar halinde kesin. 1,5 litre su ile birlikte 45 dakika kaynatın. Balık
parçalarını bir süzgeç kepçe ile sudan çıkarın. Kemiklerini ayırıp, etini küçük parçalar halinde
parçalayın. Kerevizi, beyaz turpu, havucu ve pırasayı küçük parçalar halinde kesin. Balık
suyunu süzgeçten geçirin. Tekrar tencereye koyun. Bu sebzeleri ve bezelyeyi de içine atın.
'Kısık ateste 30 dakika pisirin. Unu, sirkeyi, sekeri, yarım bardak su ile birlikte bir kabın
içinde karıstırın. Karıstırarak çorbaya ilave edin. Sonra, balığı parçalarını ince ince kıydığınız
dereotunu, çorbaya ilave edin. 10 dakika kaynatın.
- ZARGANA ÇORBASI TARİFİ
- AKDENİZ BALIK YAHNİSİ TARİFİ
- BADEMLİ ERİSTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI TARİFİ
- ISKARMOZ BUĞULAMA TARİFİ
- ÇAKAL ERİKLİ GELİNCİK BALIĞI TARİFİ
- BOUİLLABAISSE MARSEİLLAİSE (Fransa) TARİFİ
- SUDAK TAVA TARİFİ
- LAPİN ÇORBASI TARİFİ
- KUPES IZGARA TARİFİ
- TAZE BAHARATLA TATLANDIRILMIS MIRMIR
- BULGURLU SAZAN (Beysehir Konya) TARİFİ
- PATATES PÜRESİ ÜZERİNE LAHANA SARMA SAZAN BALIĞI
- İSLİ FENER BALIĞI ÇORBASI TARİFİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder